Video ZF Live – Liderii transmit energie în organizaţie prin atitudine, zâmbet, dar şi cunoaştere de sine

Video ZF Live – Liderii transmit energie în organizaţie prin atitudine, zâmbet, dar şi cunoaştere de sine

Flexibilitatea, renunţarea la ste­reotipii, zâmbetul, atitudinea pozitivă, dar şi cunoaşterea de sine sunt elementele care pot aduce succesul într-un business, a spus Lenke Iukos, psiholog şi consilier comporta­mental în cadrul emisiunii de business ZF Live, despre cum liderii unei companii pot transmite energii pozitive angajaţilor.

„În primul rând, trebuie să acţionăm şi să ne placă fiecare zi din viaţa noastră. În al doilea rând, trebuie să ne lăsăm de ste­reo­tipii, ceea ce necesită o flexibilitate în gân­dire, iar al treilea element ar fi ca liderii de organizaţii să se ocupe de ei, să se cu­noas­­că şi să îşi iubească viaţa“,
– spune Lenke Iuhos

Psihologul şi consilierul comporta­mental Lenke Iukos este de părere că persoanele care au o gândire flexibilă au mai multe şanse de reuşită, deoarece este important ca cei ce deţin funcţii de conducere să poată identifica problemele şi mai apoi să găsească o metodă de rezolvare.

„Flexibilitatea în gândire înseamnă că văd problema şi pot să o analizez. Spre exemplu, dacă trebuie să fac un proiect, trebuie să mă gândesc dacă sunt în stare să îl realizez, ce aşteptări am eu de la el şi ce aşteptări au şefii mei. Ar fi bine să ne folosim de această gândire mentală, de acţiuni mentale. În situaţii de criză trebuie să vezi ce poţi să faci, care este problema, care sunt strategiile de lucru“.

Urmărește emisiunea întreagă