Un căţel nu este, întotdeauna, cadoul perfect pentru copii

Un căţel nu este, întotdeauna, cadoul perfect pentru copii

Un cadou de sărbători nu e tocmai cea mai simplă alegere! Cu toate acestea, dacă v-aţi propus să dăruiţi cuiva un animal de companie, e bine să vă gândiţi de două ori. Nu de alta, dar nu v-aţi dori ca persoana care îl primeşte să fie nevoită să-l ducă la vreun adăpost, pentru că nu are timp să se ocupe de el.
Reportaj apărut la Observator

Oricât de pufos sau simpatic ar fi un animal, acesta vine la pachet şi cu o responsabilitate enormă pentru cel care îl primeşte.

Chiar şi atunci când ştim că cel căruia vrem să îl facem cadou îşi doreşte un animal de companie, nu noi trebuie să stabilim momentul în care este pregătit să primească încă un membru în familie.

Părinţii ar fi foarte bine să se gândească câţi copii sunt responsabili şi câţi conştientizează faptul că un animal în plus în familie, membrul drăguţ, cu ce fel de năzbâtii vine.
– psiholog Lenke Iuhoş

Chiar şi aşa specialiştii atrag atenţia asupra faptului că cei mici se pot plictisi rapid de noul lor prieten. Iar dacă părinţii nu sunt dispuşi să-i aloce timp patrupedului, acesta riscă să ajungă într-un adăpost.

În plus, animalul trebuie cumpărat de la crescători înscrişi în asociaţii autorizate sau poate fi adoptat de la adăposturile publice de animale, acolo unde sute de câini aşteaptă să-şi găsească o familie.