Top 5 secrete ale feminității

Deși există momente când femeia modernă îşi pierde din strălucire, din cauza stresului cotidian pe care este nevoită să-l suporte, a rutinei, a pasivităţii sau chiar a depresiei, ordonarea vieții poate face minuni.
Articol apărut în România Liberă

Top 5 secrete ale feminității

În opinia cunoscutului psiholog Lenke Iuhos, femeia modernă îşi pune multe întrebări, îşi setează multe obiective şi provocări şi este într-o continuă fugă după validări sociale. În realitate, dacă îşi focusează frumuseţea pe atitudine, pe putere, pe educaţie, frumuseţea unei femei va rămâne vie toată viaţa.

Femeia modernă este mai aranjată, mai frumoasă, mai independentă decât erau femeile acum câteva decenii, ca să nu vorbim de secole, însă sunt mult mai fragile şi uşor de rănit,
– explică psihologul Lenke Iuhoş

Specialistul în psihologia relaţiilor de cuplu le recomandă tuturor femeilor să pună accent pe iubire, deoarece iubirea este transformatoare, să îşi proiecteze secundă de secundă viaţa, să facă sport, să mănânce sănătos şi să fie deschise la tot ceea ce e nou, cunoscând cele 7 secrete ale feminităţii funcţionale:

1. Iubeşte-te!
Nu este un gest egoist dacă învăţăm să ne iubim mai mult pe noi. Doar aşa putem avea armonie cu corpul nostru. Acceptă-l, gândeşte-te pozitiv la el, răsfaţă-l, dă-i calitate prin hainele pe care le porţi, cu o atitudine naturală.

2. Lucrează cu tine!
Totul trebuie să pornească zilnic de la tine, gândurile tale să nu rămână doar un glas interior, dă-le viaţă. Vrei să găteşti ceva bun? Fă-o cu plăcere! Vrei să te înţelegi bine cu soţul tău? Fă-ţi timp pentru el! Vrei să ai armonie în relaţiile cu copii tăi? Faceţi programe împreună!

3. Fă sport, fii atentă la alimentaţie!
Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, te respecți pe tine însăți și îi vei respecta pe cei din jurul tău. Te ajută să fii prezentă în prezentul tău feminin!

4. Fii atentă ce comportament abordezi!
Învaţă să îţi formezi un portofoliu optim de atitudini, reacţii şi comportamente specifice statutului pe care-l ai în diversele medii în care te învârţi. Aici, autocunoaşterea face diferenţa între femeia de acasă, de la locul de muncă şi cea din societate. Femeia care e mulţumită de ea, nu doar în vorbe, e fericită, are un echilibru fără margini.

5. Fii deschisă la nou!
Depăşeşte stereotipurile şi prejudecăţile, deoarece te fac prizoniera acelor modele de viaţă şi, fără să observi, devii pasivă. Prin deschidere faţă de noutăţi, te ajuţi să nu pierzi acel moment optim care poate să-ţi dea o idee productivă, un loc de muncă la care visezi sau bărbatul pe care-l cauţi.


Vino să vorbim despre menținerea echilibrului în viață!

Citește mai multe