Prezint Hai în Sat la Operă

Prezint Hai în Sat la Operă

Hai în Sat la Operă este un proiect cultural unic în România, care duce opera în sate. Motto-ul proiectului „viața dincolo de oraș”, este remarcabil de adevărat. Oamenii satelor doresc să aibă acces la cultură. Absorb cu drag și voie bună clipele parfumate de muzică. Clipe cu ritm, pline de eleganță, aduse chiar de către artiștii Operei.

Asociația Hai în Sat are în gazdă oameni cu înțelepciune, suflete care sunt legate de dorința de a aduce lucruri frumoase în draga noastră țară.

Evenimentul cultural-artistic adus în 10 sate se realizează în colaborare cu artiștii soliști ai Operei Naționale Române și ai Operei Maghiare din orașul efervescent Cluj-Napoca.

Am ajuns să simt scena, mi-am dorit asta mult. Părinții m-au învățat să doresc, să trăiesc, să aștept. Am devenit prezentatoarea unui șir de evenimente de operă vie, alături de organizatori capabili și colaboratori entuziaști.

Scena mi-a dat putere să fiu nucleul a două lumi autentice: satul și orașul.

Oamenii puri, liniștiți, parcă au timp să absoarbă Totul.

Apariția noastră, parfumul de oraș, glasul soliștilor, ariile, liniștea, au intrat în prezentul sătenilor. Ne-au așteptat cu mirare și ne-au primit regește.

Ca prezentatoare a evenimentului am îmbrăcat straie locale vechi de 150 de ani la Viștea și Sâncraiu, apoi am încheiat într-o ținută elegantă în localitatea Mera.

Asociația Culturală Hai în Sat, un ONG care își asumă misiunea de a contribui la culturalizarea şi educarea tinerilor din comunităţile rurale și la revitalizarea satului, a demarat un proiect prin care organizeză spectacole de operă în zece sate din județul Cluj. Datele culese de Institutul Național de Statistică spun că 85% dintre românii care trăiesc în mediul rural nu au fost niciodată la teatru sau la operă.

Hai în sat la Operă este o inițiativă din cadrul programului În stare de bine, derulat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul și la inițiativa Kaufland România.