Nu lua cu tine munca în vacanță

Nu lua cu tine munca în vacanță

Detașează-te!
Ușor de spus.
Dar ușor și de făcut!
Lasă totul deoparte.
Poți să faci asta.

Gândurile legate de sarcini de serviciu,
discuțiile telefonice cu cei de la job,
mesajele,
scroll infinit pe Facebook,
bârfele
sunt comportamente care au puterea maximă în a ne priva de odihnă.

Toate au o încărcătură emoțională care apare în momentele vieții când trebuie sa rezolvăm probleme. Dacă așa procedăm și în vacanță, dacă stăm să rezolvăm ce ține de serviciu, scade oportunitatea de a vedea soluții și decizii optime.

Nu e indicat să mergem pe considerentul rezolv în concediu. În cazul în care rămân treburi nerezolvate, detașarea o puteți face foarte ușor, gândindu-vă că e important să vă relaxați, să vă încărcați cu frumusețile clipelor din concediu.

Ușor de făcut să privești lucrurile din „depărtare”, cu detașare. Creierul tău va acționa să te simți bine, îți va da soluții chiar din mers la „problemele de job”, probleme, care sigur nu sunt probleme ci situații pe care le poți rezolva. Suntem făcuți să putem rezolva treburi, să luăm decizii, să ne deconectăm de muncă și să ne reancorăm la revenire.

Așadar, când mergi în concediu, când pornești, chiar când ești deja acolo, primul pas e să te conectezi cu realitatea timpului și spațiului, să știi cât stai departe de terenul serviciului.

Al doilea pas ar fi să te detașezi, să te rupi de gândurile legate de atribuții, te obosești în zadar.

Următorii pași spre relaxare vin de la sine. Corpul ne dictează. Învață să te deconectezi în concediul tău binemeritat.

Nu lua cu tine munca în vacanță