Cum va schimba lumea generaţia Alfa, cea mai bogată şi cea mai longevivă generaţie din istorie

Cum va schimba lumea generaţia Alfa, cea mai bogată şi cea mai longevivă generaţie din istorie

Copiii născuţi după 2010, respectiv generaţia Alfa, vor schimba radical lumea în care trăim, în bine, sunt cei mai flexibili oameni, care se pot adapta foarte uşor la schimbări şi, poate cea mai importantă caracteristică a lor, suferă de prezenteism.

Copiii născuţi după 2010 vor schimba lumea. Aceştia vor fi cei mai numeroşi, cei mai educaţi şi vor beneficia de cea mai bună situaţie financiară din toate timpurile. Cel puţin aşa susţin specialiştii, care îşi pun mari speranţe în generaţia Alfa. Obişnuiţi cu telefoanele şi tabletele încă de mici şi dependenţi de tehnologie, aceştia vor fi în permanentă comunicare cu ceilalţi, doar printr-un click.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care generaţia Alpha e considerată cea mai versatilă de până acum. Cu alte cuvinte, generaţia Alfa este sinonimă cu „nativii digitali”. Se preconizează că, la nivel mondial, 2,5 milioane de copiii Alfa se nasc săptămânal, iar generaţia Alfa va atinge un total de 2 miliarde de persoane până în anul 2025.

Generaţia Alfa reprezintă o provocare chiar şi pentru proprii părinţi. Asta pentru că aceşti copii, fiind mereu conectaţi la internet şi la diverse aplicaţii, nu au timp să închege o relaţie sănătoasă cu părinţii.

Generaţia Alfa, urmaşa Generaţiei Millennials, ridică deja părinţilor o serie de provocări, care pot fi depăşite doar printr-o corectă şi solidă informare şi prin conectare cu copiii noştri. Părinţii sunt responsabili de ce modele de viaţă absorb copiii lor, aspect care din păcate a dispărut la Generaţia Z şi Alpha şi care erau la mare căutare şi chiar extrem de eficiente pentru Generaţia Y. La generaţia Alpha, modelele apar cu rapiditate
– explică psihologul Lenke Iuhoş

Citește articolul complet pe Adevarul.ro