Diagnoza problemelor

O imagine de ansamblu a posibilelor probleme este necesară în oprirea descreșterii sau stagnării organizaționale. Un avantaj semnalat de experienţa în psihologia muncii şi organizaţională este acela că sursele de ineficienţă organizaţională sunt mai uşor de identificat decât sursele de eficienţă a acesteia.

Diagnoza problemelor

Problemele apar în orice domeniu al vieţii. Surprinzător e, că mult timp ne ia ca singuri să elucidăm, să aflăm clar problemele cu care ne confruntăm în organizaţie. În astfel de momente, când apar neplăceri în funcţionare, probleme care pot ataca repede climatul companiei, nu poate fi de refuzat prezenţa unor consultanţe care să asigure diagnoza problemelor.

Privim organizaţiile ca sisteme deschise, propunem strategia de analiză ROSA (Resurse, Oportunități, Slăbiciuni şi Amenințări) care permite obținerea unei imagini de ansamblu bogată în date concrete cu statut de cauză şi statut de efect.

Cum se desfășoară?
În prima fază vom avea o serie de discuții cu managerii și responsabilii de domenii pentru a stabili trăsături caracteristice ale companiei, instituției, organizației.
Se face o analiză a problemelor identificate și se realizează un Action Plan pentru eliminarea acestora.
În funcție de necesități, se vor organiza workshop-uri de prevenție și intervenție pe posibile probleme: comportament deficitar, comunicare defectuoasă, conflicte de rol, competiții amenințătoare.

Care este câștigul companiei?
Orice problemă eliminată este un pas spre succes!
Compania va avea de câștigat prin

  • identificarea problemelor din companie
  • personalul va face parte din compania ta prin modul de abordare, stil, comportament, atitudine, ceea ce va duce la performanță
  • vor lucra să-și îndeplinească rolul la potențialul maxim indiferent de viața lor personală
  • creșterea eficienței muncii în cadrul companiei care indiscutabil crește profitul

Ca manager

  • vei câștiga timp pentru tine
  • te vei simți confortabil în rezolvarea problemelor din companie
  • vei avea o echipă entuziasmată
  • vei începe ziua de lucru cu o stare de bine

Care este durata programului?
Durata programului variază în funcție de planul realizat pentru companie și se stabilește împreună cu managementul companiei.

Să găsim soluții pe probleme concrete!

Contactează-mă pentru detalii